Omgeving

Aeroclub

Heb je belangstelling voor zweefvliegen in Malden. Een goede keuze, want dit zweefvliegveld ligt in een prachtig gebied, op een steenworp van Nijmegen en van Duitsland. Vanuit de lucht is goed te zien hoe gletsjers in de ijstijd dit gebied van heuvels hebben voorzien. Je ziet rivieren glinsterend stromen. Je ervaart het contrast tussen stad en natuur. Een adembenemend mooie ervaring voor beginners. En vanuit Malden kun je als gevorderde piloot fraaie tochten maken in een uitgestrekt luchtruim (ook het Duitse).

nijac.nl

Afrika Museum

Het Afrika Museum, gevestigd in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal (bij Nijmegen), heeft een binnen- én een buitenmuseum. Het binnenmuseum toont naast een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst, veel traditionele Afrikaanse objecten. Voorwerpen die stuk voor stuk een verhaal vertellen. In het buitenmuseum kom je meer te weten over de traditionele architectuur van vijf volkeren uit de landen Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Speciaal voor kinderen is er ook een kinderbeeldenbos, vol dieren uit Afrikaanse mythen waar op geklommen en gespeeld kan worden. In het Afrika Museum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn.

afrikamuseum.nl

Kraaijenbergse plassen

De Kraaijenbergse Plassen vormen een uitgestrekt plassengebied van ruim 475 hectare aan water en 200 hectare aan natuur in het Land van Cuijk, wat ligt in het noordoostelijke deel van de provincie Noord-Brabant. Het bestaat uit de gemeenten Grave, Cuijk, Mill en Sint Hubert, Boxmeer en Sint Anthonis. Het gebied van de Kraaijenbergse Plassen is verdeeld over de gemeenten Cuijk en Grave en is één van de grootste watergebieden in Noord-Brabant.
De Kraaij leent zich uitermate goed voor watersport en strandrecreatie. Daarnaast is het mogelijk om de natuur te verkennen doormiddel van de 15,5 km aan wandel- en fietspaden.
De Kraaijenbergse Plassen zijn het gehele jaar door voor iedereen gratis toegankelijk.

kraaijenbergseplassen.nl

Vierdaagse

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen. Bij ons komt deze vierdaagse ook langs gelopen!!

4daagse.nl

 

Stevenskerk

Vraag Nijmegenaren wanneer ze thuis zijn en ze antwoorden: “Als ik de Stevenskerk zie!” Tezamen met de Waalbrug is de Stevenskerk hét symbool van Nijmegen en al bijna 750 jaar letterlijk en figuurlijk het hart van de stad. Een bezoek aan de Stevenskerk is een belevenis. De hoge elegante gewelven, de schitterende lichtval door de lancetvensters, de eeuwenoude graven, een spectaculaire rij kroonluchters, de moderne glas-in-loodramen van Marc Mulders: je weet eenvoudigweg niet waar je kijken moet. Dit imposante monument doet iets met je, ráákt je. Bezoek de Stevenskerk en je ervaart het zelf!

stevenskerk.nl

 

Tivoli

Geniet van de meer dan 30 super leuke attracties en speeltoestellen waar kinderen niet op uitgekeken raken! Het park is veilig, kindvriendelijk, overzichtelijk én betaalbaar zonder al te lange wachttijden.

Zo is er o.a. een achtbaan, botsboten, luchtkussen, zweefmolen, trampolines, botsauto’s, draaimolen, treintjes, buggy’s, midgetgolfbaan en nog veel meer… Regent het? Geen probleem! Er kan gewoon doorgespeeld worden in onze binnenspeeltuin. Natuurlijk zijn Tiffi & Toffi regelmatig in het park, wie weet ontmoet jij ze wel! Regelmatig is er leuk entertainment in het park.

Amusementspark Tivoli is ook superleuk om met je kinderfeestje, groep of school te bezoeken. Jij komt toch ook?

parktivoli.nl

Velorama

Het Nationaal Fietsmuseum Velorama is het enige fietsmuseum in Nederland. De collectie van het museum bevat een groot aantal bijzondere fietsen waaronder een aantal originele loopfietsen (draisines), vélocipèdes en hoge bi’s. Houten rijwielen en fietsen met speciale aandrijf technieken. Interessant zijn ook de fietsen van de Koninklijke familie en de beroemde fiets van Wim van Est waarmee hij zijn val maakte in de Tour de France. Daarnaast is er een collectie speelgoed, accessoires en onze uitgebreide collectie rijwiel verlichting waaronder carbidlampen. Dit alles te midden van de sfeervolle inrichting met originele posters en emaille borden. Wij ontvangen u graag in onze horecafaciliteit in ons sfeervolle café “VELOCITAS”.

velorama.nl

Nationaal Bevrijdingsmuseum

Uit de geschiedenis ontstond een modern museum op één van de mooiste plekken van Nederland. Tussen heuvels en bossen is het verleden tot leven gebracht in het Bevrijdingsmuseum, ten zuidoosten van Nijmegen en Arnhem.

In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

bevrijdingsmuseum.nl

De Zevenheuvelenloop

De NN Zevenheuvelenloop heeft in de afgelopen jaren heel wat ontwikkeling doorgemaakt. Van een ‘loopje’ met 500 man uitgegroeid tot een evenement waar bijna 40.000 mensen zich voor inschrijven. Hiermee is het de grootste 15km wedstrijd ter wereld en met het wereldrecord voor mannen ook de snelste ter wereld. Sinds kort is er ook een 7 kilometer loop en de Mini Zevenheuvelenloop voor kinderen. Het evenement vindt half november plaats.

nnzevenheuvelenloop.nl